Das Projekt Drawdown sucht nach Möglichkeiten der CO2-Reduzierung und hat eine Tabelle erstellt, in der sie diese auflistet.
Reduced Food Waste hat die größten Auswirkung unter den genannten Punkten.
A third of the food raised or prepared does not make it from farm or factory to fork. Producing uneaten food squanders a whole host of resources—seeds, water, energy, land, fertilizer, hours of labor, financial capital—and generates greenhouse gases at every stage—including methane when organic matter lands in the global rubbish bin. The food we waste is responsible for roughly 8 percent of global emissions.
Natürlich hängt die Größe der CO2-Einsparung dieser Möglichkeiten auch davon ab, wie breit sie gefasst ist. Interessant ist hier bspw. Platz zwei: Health and Education.
Education lays a foundation for vibrant lives for girls and women, their families, and their communities. It also is one of the most powerful levers available for avoiding emissions by curbing population growth. Women with more years of education have fewer and healthier children, and actively manage their reproductive health.
Bildung (von Frauen) sorgt also für Einkommen und somit zu weniger Kindern. Gesundheit ist im Sinne von Verhütung und Abtreibung zu verstehen und führt somit auch zu weniger Kindern.
"Gesundheit und Bildung" kann also ein Euphemismus für "Ihr sollt weniger Kinder zeugen!!!" sein.